Diensten


 

 1. Ontwerp/Tekenwerk

  Tijdens een eerste gesprek bespreken we samen uw wensen en ideeën, waar nodig aangevuld met bouwkundige kennis. De eerste ideeën worden gevisualiseerd in schetsen zodat u een helder beeld krijgt over het uiterlijk van bijvoorbeeld een dakkapel of aanbouw. Uiteindelijk loopt het zogenoemde ‘voorlopig ontwerp’ over in het ‘definitief ontwerp’. Dit is het uitgangspunt voor onder andere de calculatie en de eventuele vergunningsaanvraag.

 2. Berekeningen

  Wanneer het definitief ontwerp is vastgesteld, zal er in veel gevallen een bouwkundige berekening gemaakt moeten worden. Denk hierbij aan een constructieberekening, voor bijvoorbeeld een stalen ligger of portaal, houtskeletbouw wanden of dakbalken. Verder behoort een bouwfysische berekening ook nog tot de mogelijkheden. Dit betreft onder andere daglichttoetreding-, ventilatie- en isolatieberekeningen.

 3. Calculaties

  Uiteindelijk wilt u natuurlijk ook weten wat uw bouwplannen u gaan kosten. Naar aanleiding van het definitief ontwerp wordt een gespecificeerde calculatie gemaakt. Mocht het zijn dat de gecalculeerde bouwkosten niet binnen uw budget vallen, zoeken we samen naar kostenbesparende maatregelen!

 4. Vergunningaanvraag

  Wanneer u gaat bouwen of verbouwen, is vaak vergunningsaanvraag noodzakelijk. U kunt met behulp van aangeleverde tekeningen en berekeningen eventueel zelf een bouwvergunning aanvragen. Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid dit compleet door ons te laten verzorgen! Neemt u  eens een kijkje op de site van bijvoorbeeld de Gemeente Den Haag of doe de vergunningcheck online om te kijken of u voor uw plannen een vergunning nodig heeft!

 5. Bouwbegeleiding

  Als de vergunning verleend is, is het moment aangebroken om de bouwplannen te gaan verwezenlijken. U kunt daarvoor zelf een aannemer voor inschakelen. Mocht u er geen weten of er niet uitkomen? Dan kunnen wij u een geschikte aannemer voorstellen waar wij al geruime tijd mee samenwerken en een goede ervaring mee hebben. Het begeleiden van uw bouwproject behoort ook tot onze werkzaamheden!

 6. Onpartijdige positie

  Heeft u offertes aangevraagd bij verschillende aannemers waarbij de prijzen teveel uiteen lopen? Welke kies je uiteindelijk en waarom? Wat doet de ene wel, maar de andere juist niet? Ook voor dit soort vragen bent u bij ons aan het juiste adres. De offertes worden voor u met deskundige blik beoordeeld en gelijkgestemd in overleg met de aannemers.

 7. Detachering aan bedrijven

  Wordt u ineens overspoeld met aanvragen of bouwprojecten om voor te bereiden? Dan kan het voorkomen dat u ineens te weinig personeel heeft. Maar iemand in vaste dienst nemen wilt u niet. Het is dan mogelijk om voor de duur van het project een extra personeelslid in dienst te nemen. Legt u gerust contact om de mogelijkheden te bespreken!